vrijdag 11 mei 2007

Een echt alternatief


Groen is cool. Afgelopen dus met het geitenwollensokken gehalte van de jacht op een duurzame en groene levensstijl. Om zo'n levenstijl daadwerkelijk een kans te geven moeten er alternatieven zijn die geen al te grote negatieve invloed hebben op ons budget maar die wel hetzelfde comfort en gemak bieden als de bestaande producten. Dus, een echt alternatief.

Dat is waar dit blog een belangrijke rol in wil spelen, de juiste tips en trends te duiden zodat we allemaal goed onderbouwde beslissingen kunnen nemen voor een duurzaam en groen leven.

Toen ik gisteravond weer eens mijn favoriete programma op BBC bekeek (it's not easy being green) zag ik dat comfortabele duurzame leven in optima forma voorbijkomen. Op werkelijk een prachtig landgoed, met 3 hectare bos, meteen aan zee stond een enorm zomerhuis. Deze waanzinnige plek werd in dit programm omgebouwd tot een plek waar duurzaamheid en een comfortabel leven perfect met elkaar werden verbonden.

Ik kan iedereen aan raden om de volgende donderdag ook 30 minuten voor dit programma in te ruimen. Het begint om 21.30 en is te vinden op BBC 2. Overigens hoort er bij dit programma ook een prachtige website waar, naast veel tips, je ook nog een test kunt doen om te kijken hoe 'groen' je bent. Met daarbij natuurlijk allerlei tips om dingen op een goede manier te veranderen. En, alle oude programma's kunnen hier ook gewoon bekeken worden. Kijk dus snel op it's not easy being green.

Geen opmerkingen: