woensdag 30 mei 2007

Duurzaam Amsterdam


Aanstaand weekend schijnt Amsterdam 4 dagen op zijn kop te staan. Wat we allemaal al lang wisten maar nu ook door de gemeente wordt uitgedragen: duurzaamheid is hot.

Om dit te illustreren wordt van zaterdag 2 tot en met dinsdag 5 juni de week van Duurzaam Amsterdam georganiseerd.
Dan zijn er overal in de stad evenementen. Van workshops tot proeverijen, van demonstraties en symposia tot wedstrijden en markten. Zoals een zonnecellen botenrace, een knutselwerkplaats waar kinderen hun eigen windmolen kunnen bouwen, een rondvaart door de haven met de stadsecoloog, een kleding ruilparty waarbij mensen hun kleren kunnen showen op de catwalk. Of de opening van de eerste bouwmarkt die alleen duurzame producten verkoopt of de lancering van een innovatieve manier van video conferencing waardoor het zakenleven nog minder vlieguren hoeft te maken. Dat alles en nog heel veel meer.

Op zaterdag 2 juni vinden veel evenementen plaats rond de Stopera en op zondag
3 juni op het plein voor de Beurs van Berlage. Ook de organisatie zal daar aanwezig zijn met een informatiestand. Het GVB zet brandstofcelbussen in die langs diverse evenementen rijden. Op donderdag 31 mei verschijnt Het Parool met een speciale bijlage over duurzaamheid inclusief een totaaloverzicht van het evenementprogramma.

Geen opmerkingen: